Vežba za ramena na Power Plate-u

Odlicna vežba iz paketa All in one, koja aktivira mišiće gornjeg i donjeg dela tela a istovremeno poboljšava balans i opštu izdržljivost.

Dodatne informacije

Ovom vežbom na Power Plate-u (položaj sa slike) sa jakim zatezanjem kanapa pomoću vibracija se aktivraju mišići ramena (deltoideus) pre svega srednja i prednja strana ramenog mišića. Održavanjem položaja polučučnja se aktiviraju mišići nogu koji čine najveće mišićne grupe, pa tako ova veoma kompleksna vežba dovodi do maksimalnog ubrzanja metabolizma kao i do maksimalnog lučenja hormona rasta (odgovornog za potrošnju masti).

Znajući da je za ubrzanje metabolizma potreban intezivan trening, i odabir vežbi koje aktiviraju veće mišićne grupe (po mogučstvu više njih), tako ova i slične vežbe pomažu da učvrstite vaše mišiće, povećate tonus i redukujete suvišno masno tkivo.

Kod apsolutnih početnika ova vežba na Power Plate-u se izvodi bez pokreta (statička kontrakcija), ali već posle 2 nedelje može se uključiti pokret (dinamička kontrakcija) što čini ovu vežbu još efikasnijom.  

Kod početnika amplituda i vibracije se podešavaju na minimum, za malo iskusnije u zavisnosti od procene trenera vibracije se mogu povećavati na nedeljnom nivou za 1 do 3 Hz od početnog opterećenja koje je 30 Hz. 

Više o personalnim treninzima pročitajte na stranici: Power Plate trening sa ličnim trenerom

Studio Plate
Vračar, Dubljanska 25 (prekoputa McDonalds-a)
011/36-11-949
065/291-00-22
info@fitnes-beograd.com