Šta je Power Plate?

Power Plate® je sprava za vežbanje, istezanje i masažu vrhunskog kvaliteta, koja radi na vibracionom principu.

Power Plate mašine su sjajna alternativa za ljude koji uživaju u aktivnom načinu života, ali nemaju vremena za dugotrajne treninge tri ili više puta nedeljno.

POWER PLATE SPRAVE – PRODAJA: LINK

Acceleration Training™: vežbe na Power Plate® mašinama, nude brojne važne benefite koji nam omogućavaju da lako dostignemo svoje fitnes ciljeve.
Postižemo čitav niz prednosti od momentalnog poboljšavanja cirkulacije do raznih drugih merljivih koristi kao što su povećanje mišićne snage i fleksibilnosti, bolja pokretljivost, jačanje dubokih mišića i stabilizatora tela, a da pri tome nema negativnog dejstva na zglobove i ligamente kao što je to moguće kod konvencionlnih treninga i bez uobičajenog osećaja iscrpljenosti posle vežbanja, što se postiže kombinovanjem istezanja na POWER PLATE-u, sportske i relaks masaže (i drugih vrsta masaže koje se mogu sprovoditi na našoj masažnoj fotelji), sve to zajedno dovodi do bržeg oporavka i regeneracije.

Za sve navedeno bi vam trebalo od 1h do 1:30 min u teretani samo za vežbanje plus 15 minuta za istezanje i minimum pola sata za masažu, što je ukupno oko 2 sata.

Dok vam na POWER PLATE-u za trening, istezanje i masažu treba samo 30 minuta, a efekti su neuporedivo bolji, a pritom dobijate celu listu prednosti koje  nemate kod tradicionalnog vežbanja.  

Princip na kome Power Plate® sprava radi, leži u Njutnovom zakonu: da je sila jednaka masa puta ubrzanje, odnosno f=m x a. To zapravo znači da snagu i izdržljivost tela možemo povećati dodavanjemviše mase (tegova) što činimo kod klasičnog vida treninga u teretani, ili više ubrzanja odnosno povećavanjem broja Hz (vibracija) u sekundi sto je slučaj na power plate platformi.

Umesto što dodajemo jos težine i tako dodatno opterećujemo skelet, zglobove, tetive i ligamente , povećavanjem ubrzanja (vibracija) postižemo daleko bolji efekat, a pri tom je opterećenje skeleta, zglobova, tetiva i ligamenata minimalno. 

Povećanjem ubrzanja imamo osećaj da smo teži, a samim tim nema potrebe dodavati dodatnu težinu, dovoljno je samo podesiti broj Hz (vibracija) u sekundi koji odgovara našim trenutnim mogućnostima (power plate je jedina platforma kod koje se može regulisati učestalost vibracija od 25 do 50 Hz za po jedan Hz). Vibracijama koje proizvodi Power Plate narušava se ravnoteža ljudskog tela, pa se samim tim mišići aktiviraju (refleksno) da bi povratili ravnotežu.

Pošto se ravnoteža narušava neverovatnom brzinom od 25 do 50 (za rekreativce koristi se opseg od 25 do 40 Hz, preko toga mogu koristiti dobro utrenirani vojni piloti, astronauti i profesionalni sportisti) puta u sekundi tako se i misići refleksno kontrakuju isto toliko puta u sekundi kako bi se sačuvala ravnoteža.

Tako da je svako poređenje sa klasičnim vidom treninga gde nema toliko učestalih kontrakcija, suvišno. A ujedno i to je glavni razlog zašto na Power Plate-u dobijamo intezivniji, a samim tim i efikasniji trening za neuporedivo manje vremena.

Trening u Studiju Plate sastoji se iz 3 dela :

1. Vibracioni trening (jaca mišiće, poboljšava tonus mišića, ubrzava gubitak masnih naslaga).

2. Istezanja uz vibracije (istezanje na Power plate-u poboljšava fleksibilnost mišića koji dobijaju privalčan vretenast izgled).

3. Vibraciona masaža (opušta mišiće, ublazava posledice stresa, pomaže uklanjanju celulita i eliminaciji mlečne kiseline iz mišića, sprečava upale mišića) – masaža na kraju treninga je po izboru : anticelulit ili relaks!

Power Plate Beograd , Studio Plate, Deligradska 1 , tel. 011-3611-949

Samo u sertifikovanom Studiju Plate imate mogucnost odabira nekog od Power Plate programa koji podrazumevaju individualne treninge prilagođene Vašim potrebama, uz prisustvo ličnog trenera.

Programi treninga na Power Plate-u, koje možete odabrati samo u Studiju Plate :

Slim Fit , Torzo Fit, Leg Fit, All In One.

Click here to learn more

Najbolja vežba za zadnjicu – više na linku : Power Plate vežba za gluteus

Najbolja vežba za ramena – više na linku : Power Plate vežba za deltoideus

Najbolja vežba za bočne trbušnjake – više na linku : Power Plate vežba za kose trbušne mišiće

Najbolja vežba za biceps – više na linku : Power Plate biceps brachii

Najbolja vežba za triceps – više na linku : Power Plate propadanje – triceps

Najbolja vežba za leđa – više na linku : Power Plate vežba za leđa

POWER PLATE sprave: PROFESIONALNI modeli

Sve pakete i pogodnosti u Studiu Plate pogledajte na stranici: Paketi i pogodnosti

Studio Plate
Beograd / Vračar
Dubljanska 25
011/36-11-949
065/291-00-22
info@studioplate.com