Sklek na Power Plate – u

Individualni treninzi na Power Plate-u sa ličnim trenerom u Studiju Plate. -- Zakažite vaš probni besplatni trening preko tel. 011-3611-949 ili 065-291-00-22

Dodatne informacije

Sklekovi su vežba koja primarno angažuje grudne mišiće, tricepse, i  prednji deo ramenih mišića. No, tokom rada sklekova većina mišića trupa i ruku su angažovani kao stabilizatori, omogućujući pravilnu formu izvođenja.

U zavisnosti od položaja ruku i dlanova sklekovima možemo dodatano angažovati mišiće ruku ( triceps ) i mišiće ramena ( deltoideus), npr. uski, široki sklekovi….

Takođe u zavisnosti od položaja nogu možemo više angažovati gornji, donji ili srednji deo grudnog mišića (pectoralis). Na primer u slučaju da su noge tj. stopala postavljena na uzvišenju angažuje se gornji deo grudnog mišića….

  

Izvođenje skleka na Power Plate-u :

Početnici vežbu izvode bez pokreta ( statika) pri vibracijama od 30 Hz  na niskoj-Low amplitudi.

Napredniji vežbači mogu vežbu izvoditi sa punim radijusom pokreta pri vibracijama od 30-40 Hz i ukoliko trener proceni na visokoj-High amplitudi.

Vreme izvođenja vežbe je u oba slučaja od 30 do 45 sekundi.

Najvažnije je da tokom izvođenja sklekova držite u istoj ravni leđa, zadnjicu i noge, i da se spuštate skoro dok ne dotaknete platformu Power Plate-a grudima.

Kod izvođenja vežbe sa pokretom, veoma je bitno pravilno disanje tj. udah prilikom spuštanje u sklek i izdisaj prilikom podizanja. 

Vežba sklek na Power Plate-u se može izvoditi u okviru programa:
Torzo fit, Slim Fit, All in one, Power ski pass...

Svi treninzi u  Studiju Plate su individualni i uz stalno prisustvo ličnog trenera.

Studio Plate
Vračar, Dubljanska 25 (prekoputa McDonalds-a)
011/36-11-949
065/291-00-22
info@fitnes-beograd.com