Proteini 1

Proteini odaju utisak sitosti - za njihovu razgradnju telu je potrebno više energije, te se tokom razgradnje troši više kalorija, što je od izuzetne važnosti za ubrzanje metabolizma. Takođe, proteini doprinose mišićnoj masi i održavanju iste.

Dodatne informacije

Proteini odaju utisak sitosti – za njihovu razgradnju telu je potrebno više energije, te se tokom razgradnje troši više kalorija, što je od izuzetne važnosti za ubrzanje metabolizma. Takođe, proteini doprinose mišićnoj masi i održavanju iste.

Zašto je to bitno?

Kao prvo, ako prilikom skidanja kilaže sačuvamo mišićnu masu dobićemo vitkiji izgled sa lepo izdefinisanim mišićima. Kao drugo, kilogram mišića troši neuporedivo više kalorija od kilograma masti tj. sala, što znači da čak i u stanju mirovanja mišići troše kalorije i time ubrzavaju metabolizam. Zbog toga je VEOMA BITNO da tokom skidanja kilograma maksimalno sačuvamo mišićnu masu i po mogućstvu je malo i povećamo, a da gubitak kilaže bude vezan isključivo za masti. To možemo postići samo sređenom ishranom sa dosta PROTEINA i umerenim unošenjem ugljenih hidrata i zdravih masti – u tom slučaju dobici su višestruki.
Saznajte u sledećem članku koja hrana sadrži najviše proteina i kada je najbolje unositi ih.

———–
S poštovanjem,
Studio Plate Beograd
Deligradska 1, Slavija
011/36-11-949
065/291-00-22
studio.plate@ymail.com
www.fb.com/studioplate