Power Plate – Opšta pitanja

Bilo da je reč o mršavljenju, održavanju telesne kondicije ili oblikovanju figure, Power Plate® uspešno priskače u pomoć podjednako ženama i muškarcima. Power Plate mogu da koriste svi u gotovo svim razdobljima života.

Dodatne informacije

Kako da znam da li vežbe na Power Plate-u izvodim pravilno, kojim intezitetom da treniram.. Kako da napravim plan i program treninga?

Vežbanje u sertifikovanom  Studiju Plate  se odvija uz ličnog trenera sa diplomom Power Plate® akademije.

Lični trener je pored Vas od početka do kraja svakog treninga – on vrši programiranje i sprovođenje treninga, kao i kontrolisanje i nadgledanje izvođenja vežbi. Ovakav program vežbanja prati Vaš celokupan napredak, vodi računa o vašem zdravlju, kondiciji i pomaže Vam da ostvarite željene rezultate u najkraćem vremenskom periodu.

Ako Power Plate spravu koristite u kućnim uslovima obezbeđena je edukacija, ukoliko kupujete neki od profesionalnih modela obezbeđena obuka i sertifikacija prema programu Power Plate® akademije i ulazak u savez Power Plate Srbija.

 

  Koja je razlika između „high“ i „low“ podešavanja?

„High“ i „low“ se odnosi na opseg kretanja platforme ima direktan uticaj na intenzitet vežbanja. Kod „low“ podešavanja kretanje platforme iznosi od 2mm, a kod „high“ 4 mm. Promena ovog opsega omogućava postepenu promenu intenziteta vežbanja. Uvek se preporučuje da pojedinac vežbanje na Power Plate®-u započne na „low“ podešavanju, makar tokom početnih faza vežbanja.

 Koliko dugo već postoji vibracioni trening?

Krajem 19. veka, naučnici su otkrili da mehaničke vibracije mogu da ublaže bol, pa su korišćene za ublažavanja fizičkih tegoba. U 20. veku preduzeta su odgovarajuća istraživanja uticaja vibracija na rast kostiju. Pošto astronauti dožive značajan pad gustine kostiju tokom svog boravka u svemiru, bile su im neophodne terapije kako bi se tretirao ovaj sindrom. Sve veći broj starijih ljudi se uključivalo u istraživanje veze između vibracijskog treninga i gustine kostiju.

Pokazalo se da je vibraciona terapija u ogromnoj meri povećavala gustinu kostiju. Sredinom 20 veka, naučna istraživanja su takođe pokazala da vibracije prenete na telo izazivaju efekat istezanja zbog koga mišići tela neprestano kontrahuju. U bivšem Sovjetskom Savezu, ovaj princip je korišćen za poboljšanje performansi u sportu.

Tokom 70-tih godina, mnogi ruski naučnici  (npr. Nazarov, Isurin) su istraživali uticaje vibracijskog treninga, pri čemu je otkriveno veliko povećanje snage mišića, fleksibilnosti i sposobnosti oporavka. U zapadnom svetu , ovaj novi oblik vežbanja je bio praktično nepoznat. Tek kada je spuštena Gozdena zavesa, naučnici iz Izraela i Italije ponovo su otkrili i primenili princip vibracionog treninga. Na polju lečenja, godinama su korišćenje metode primene lokalnih vibracija, i preventivno i prilikom oporavka nakon povreda. Power Plate® je holandski proizvod, zasnovan na naučnim otkrićima i rezultatima, a pomoću traka širi upotrebu ovog oblika treninga na čitavo ljudsko telo.

Videli smo mnogo jeftinije vibracione platforme u prodaji. Zašto je Power Plate mašina posebna?

Power Plate International smatra se vodećom kompanijom na tržištu, sa preko 20 godina iskustva sa Acceleration Training™ proizvodima i servisima. Naše sprave razvijane su od strane našeg naučno istraživačkog tima,uz dokazane objavljene naučne studije o efektima specifičnih vibracionih programa vežbi, koji garantuju korist za zdravlje i kondiciju širokog kruga korisnika. Power Plate® mašina proizvodi mehaničke vibracije sa frekvencijama od 25 do 50 Hz, koje ne dovode do poklapanja sa vibracijama u ljudskom telu i izazivanja rezonance koja je štetna. Druge mašine ne mogu garantovati frekvenciju vibracija na kojima rade-tačnije da li rade na bezbednim frekvencijama. Power Plate International je jedina specijalizovana kompanija na tom polju sa medicinskim sertifikatom.

Kome je namenjen Power Plate?

Najširu promjenu do sad ima kod rekreacije, odnosno poboljšanja fizickog izgleda.
Bilo da je reč o mršavljenju, održavanju telesne kondicije ili oblikovanju figure, Power Plate® uspešno priskače u pomoć podjednako ženama i muškarcima. Power Plate mogu da koriste svi u gotovo svim razdobljima života.
Power Plate® se koristi  za sportske pripreme kao i za trening snage.
Power Plate® svojim vibracijama postiže značajno ubrzanje oporavka nakon povreda rekreativaca ali  i oporavka profesionalnih sportista.

Medicinska pitanja

Fiziološka pitanja

Pitanja u vezi treninga

Za sve potrebne informacije kontaktirajte nas preko :

info@fitnes-beograd.com

tel. – 011/3611-949 ili 065-291-0022
Power Plate studio, Beograd, Vračar, Dubljanska 25