Power Plate pitanja – fiziologija

Individualni trening na Power Plate-u sa ličnim trenerom u Studiju Plate. Zakažite Vaš probni trening preko tel. 011-3611-949 ili 065-291-00-22 --- Studio Plate, Vračar, Dubljanska 25

Dodatne informacije

 

Vežbanje korišćenjem „high“ stepena je teško. Da li je takođe i efikasnije?

„High“ stepen je efikasniji jer je stepen kretanja dva puta veći nego kod „low“ stepena. Veoma je bitno postepeno izgrađivati raspored vežbanja, kao što pokazuju programi koje smo razvili. Vašem telu će biti potrebno da se prilagodi na vibracioni trening pre intenziviranja vašeg rasporeda.

Da li klasična pravila fitnesa važe i za Power Plate®? Recimo  dan odmora između treninga i treniranje većih grupa mišića pre treniranja manjih?

Mnoga pravila koja se smatraju validnim za običan trening sa tegovima, važe i za vibracioni trening. Međutim, oporavak je mnogo brži zbog manjeg stepena razlaganja proteina u odnosu na konvencionalne metode treninga. Ako se osećate ugodno i ako ste postepeno povećavali intenzitet treniranja, možete Power Plate® da koristitte svaki dan  (paket Hit Fit).

Koje su prednosti dinamičnog treniranjana Power Plate-u?

Vežbanje na Power Plate®-u možete izvoditi statično (bez pokreta) ili dinamično (sa pokretima). Tokom svakodnevnih aktivnosti mi naše telo, i veliki broj mišića, koristimo dinamično. Zato je dinamično vežbanje mnogo efikasnije  (bliže uobičajenom korišćenju mišića). Ako se Power Plate® koristi u terapeutske svrhe, terapeut može odlučiti da je bolje statično izvoditi vežbanje. Takođe, svoje prvo vežbanje na Power Plate®-u ćete  uglavnom izvoditi statično, da biste naučili odgovarajuće tehnike, kako biste bili u stanju da na najbolji način izvodite vežbe.

  
  
Kako radi Power Plate®?

Power Plate® mašina vibrira, odnosno pokreće se u tri različita pravca. Ovi mali pokreti, izbacuju telo iz ravnoteže. Da bi održali ravnotežu, mišići nesvesno vrše veoma brze refleksne kontarkcije. Dakle, mišići su gotovo neprekidno kontrahovani. Zato je trening na Power Plate® mašini tako efektan, a vreme treninga skraćeno. Ipak, da ne bi shvatili pogrešno-to je i dalje naporan trening.

Ako prestanem da treniram nakon nekoliko nedelja intenzivnog treniranja na Power Plate®-u, koliko će efekti potrajati?

Kao i kod svakog drugog oblika treninga, kada jednom prestanete da vežbate, postignuti rezultati će nestati vremenom. Ovo je uzrokovano biološkim zakonom poznatim kao reverzibilitet, što znači da ljudsko telo teži potpunoj ravnoteži. Na primer, ako slomite ruku, snaga mišića će početi da opada 24 sata nakon imobilizacije. Ovaj princip se može primeniti na mnoge fiziološke procese. Ako smanjite ili prestanete sa korišćenjem Power Plate®-a nakon intenzivnog treniranja, efekti će se polako gubiti. Međutim, brzina ovog smanjivanja zavisi od pojedinca, kao i od velikog broja drugih uslova.

Pitanja u vezi treninga

Medicinska pitanja

Opšta pitanja

 Za sve potrebne informacije kontaktirajte nas preko :

info@fitnes-beograd.com

tel. – 011/3611-949 ili 065-291-0022
Power Plate studio, Beograd, Vračar, Dubljanska 25