Pitanja u vezi treninga na Power Plate-u

Power Plate® je sprava za vežbanje, istezanje i masažu vrhunskog kvaliteta, koja radi na vibracionom principu.

Dodatne informacije

„Da li na Power Plate-u mogu da vežbam gornji deo tela?“

Naravno. Na Power Plate-u možete vežbati svaki deo tela pa tako i gornji. Za mišiće poput ramenih, grudnih mišića i tricepsa, možete izvoditi vežbe u kojima se ostvaruje direktan kontakt sa platformom. Dok se biceps pregib, prednje i bočno podizanje (vežbe za ramena) rade sa kanapima koji se vezuju za platformu i kad su maksimalno zategnuti prenose vibracije na gornji deo tela i tako čine trening veoma efikasnim.

„Da li treba da vežbam na PowerPlate-u pre ili posle mog kardio treninga?“

Isto kao i za vežbe u teretani tako i za Power Plate važi isto pravilo da se kardio trening izvodi na kraju vežbanja jer je tad nivo glukoze nizak i kardo treningom trošimo uglavnom masti. Dok bi u suprotnom potrošnja masti bila mnogo manja.

Ako želim čitavo telo da vežbam na Power Plate®-u, da li mogu sve vežbe da odradim u toku jednog treninga?

Da, vežbanje na Power Plate®-u ima ogromnu prednost u odnosu na tradicionalno vežbanje u tome što prouzrokuje manje oštećenja na mišićima (manje mikrotrauma) samim tim brži je i oporavak. Tako da vežbanje čitavog tela u istom danu nije nikakav problem, u našem studiju postoji program All in One koji se sastoji od vežbi za celo telo.

„Može li se vežbanjem na Power Plate®-u poboljšati fleksibilnost?“

Da, svi mišići i zglobovi koji su istegnuti tokom treninga u potpunosti su pokretni.  Istraživanja su pokazala da vežbe istezanja uz vibracije više uvećavaju fleksibilnost nego klasične vežbe istezanja.
Korišćenjem Power Plate®-a u različitim pozicijama moguće je istezati različite mišiće. Goldžijeve tetive se aktiviraju tokom treninga što omogućava veliki stepen opuštanja (refleks tetiva). Dodatna prednost je u tome što se mišići izdužuju u funkcionalan i aktivan položaj, a da se pri tome ne smanjuje eksplozivna mišićna snaga.

„Koliko godina treba da imam da bih počeo da vežbama na Power Plate®-u?“

Ako ćete trenirati sa profesionalnim fitnes instruktorom ili onim koji poseduje Power Plate® sertifikat, minimalna starost je 12 godina. Frekvencija, pozicija i trajanje treninga moraju se prilagoditi potrebama odredenog pojedinca. Sve vežbe treba izvoditi na „nižem“ stepenu podešavanja. Mladi ljudi mogu imati isto onoliko koristi od Power Plate®-a koliko i svako drugi.

„Da li je trening Power Plate®-u pogodan i za muškarce?“

Apsolutno, da!
Bez obzira na pol, svi mogu osetiti benefite Power Plate treninga već posle svega par treninga.

„Da li starije osobe smeju da treniraju na Power Plate®-u?“

Da.  Jedna od prvih primena Power Plate®-a je borba protiv osteoporoze. Pokazao se kao veoma efikasno oružje za borbu protiv ovog problema. Naučna istraživanja su pokazala linearnu vezu između snage mišića i gustine kostiju. Vibracije i različite sile koje utiču na telo tokom vežbanja na Power Plate®u izuzetno stimulišu koštano tkivo. U nedavno objavljenom istraživanju, žene u menopauzi su 6 meseci vežbale 3 puta nedeljno, nakon čega je izmereno ogromno povećanje gustine kostiju. Korišćenjem Power Plate®-a, osoba može da aktivira svoje mišiće lako, sigurno i jednostavno, bez potrebe za korišćenjem pomoćnih sredstava, kao što su tegovi ili elasticne trake. Takode se tokom vibracionog treninga manjem naporu izlažu zglobovi, ligamenti i tetive, u odnosu na konvencionalne nacine vežbanja sa tegovima. Svi rezultati koje mladi mogu da postignu, mogu postići i stariji ljudi.

 Da li Power Plate® mogu da koristim bosonog?

Da. Ako više volite da vežbate bosi, ili ako izvodite vežbe kod kojih je neki drugi deo tela u dodiru sa platformom, u tom slučaju se  upotrebljava gumena strunjača koja dolazi u kompletu.

Medicinska pitanja

Fiziološka pitanja

Opšta pitanja

 Za sve potrebne informacije kontaktirajte nas preko :

info@fitnes-beograd.com

tel. – 011/3611-949 ili 065-291-0022
Power Plate studio, Beograd, Vračar, Dubljanska 25