Medicinska pitanja o Power Plate-u

Individualni trening na Power Plate-u sa ličnim trenerom u Studiju Plate. Za sve potrebne informacije kontaktirajte nas preko : tel. – 011/3611-949 ili 065-291-0022 -- Power Plate studio, Beograd, Vračar, Dubljanska 25

Dodatne informacije

„Da li Power Plate mogu da koriste dijabetičari?“

Power Plate je takode veoma pogodan za poboljšanje fizičkog stanja dijabetičara, ali tek posle pregleda lekara i njegove dozvole da se osoba sa dijabetesom može baviti fizičkom aktivnošću.

„Kako ljudi koji pate od artritisa mogu vežbati na Power Plate-u?“

Bilo koji oblik vežbanja u kome se izbegava preterano naprezanje obolelih zglobova se preporučuje. Međutim, treba uzeti u obzir određene aspekte, recimo izbegavanje istezanja zglobova i izbegavanje iznenadnih neočekivanih trzaja ili naprezanja. Zbog prirode vežbi koje se izvode na Power Plate®-u, ovo se pokazalo kao veoma pogodan oblik treninga.
Vežbanje na Power Plate®-u može dovesti do smanjenja bola kod onih koji pate od artritisa.

         

„Da li su vibracije na Power Plate-u štetne kao vibracije koje proizvode pneumatske bušilice ili slični alati ?“

Ne, i ne mogu se porediti sa vibracijama nekih drugih  mašina ili alata!    Amplituda vibracija koje proizvode bušilice ide i do nekoliko centimetara dok su na Power Plate-u vibracije na Low rezimu 2 mm, na High 4mm tako da se jačina ne može porediti sa busilicama za beton. Drugo neki radnici koji rade na tim busilicama imaju problema sa zglobovima gornjih ekstremiteta i malim zglobovima prstiju zbog višečasovnog (preko 6 sati, 5-6 dana u nedelji) držanja bušilica u rukama, dok je na Power Plate-u jedan zglob izložen vibracijama od 5 do maksimalno 10 minuta pritom prijatne vibracije na Power Plate-u (na kome se vežba 3-4 puta nedeljno) se ne mogu uporedjivati sa prejakim vibracijama koje proizvode bušilice za bušenje betona.
U Skandinaviji su vršena istraživanja efekta vibracija kod radnika koji u svom poslu koriste alate koji proizvode jake vibracije (bušilice) i pokazalo se da tek nakon 2000 sati konstantnog korišćenja istih može doći do oštećenja malih zglobova prstiju i zglobova ekstremiteta. Ako povučemo paralelu sa tim istraživanjima osoba može teoretski koristiti takkve bušilice svaki dan po deset minuta kroz period od 32 godine a da ne nastanu nikakva oštećenja zglobova. A te vibracije su mnogo jače i sa mnogo većom amplitudom nego kod Power Plate-a. To znaci da se Power Plate i teoretski može koristiti konstantno ceo život.

Najvažnije od svega da je Power Plate dobio odobrenje za korišćenje u rehabilitacionim centrima, sportskim klubovima,  fitnes studijima …

Power Plate® je dobitnik MDD sertifikata  za medicinski proizvod,  što garantuje izvrsnost u proizvodnji ali i učinkovitost sprave u primeni za čitav niz indikacija:

1. Poboljšanje jakosti i snage mišića
2. Gubitak težine
3. Smanjenje celulita
4. Povećanje gustine kostiju
5. Poboljšanje cirkulacije i kardiovaskularne funkcije
6. Poboljšanje fleksibilnosti i raspona pokreta
7. Smanjenje boli
8. Smanjenje incidencije padova kod starije populacije
9. Poboljšanje kvaliteta života

 Da li Power Plate® emituje bilo kakvo električno ili magnetno zračenje?

Ne, mašina je mehanička.

Trening sa ličnim trenerom

Pitanja u vezi treninga

Fiziološka pitanja

Opšta pitanja

 Za sve potrebne informacije kontaktirajte nas preko :

info@fitnes-beograd.com

tel. – 011/3611-949 ili 065-291-0022
Power Plate studio, Beograd, Vračar, Dubljanska 25