Medicinska pitanja o Power Plate-u

Individualni trening na Power Plate-u sa ličnim trenerom u Studiju Plate. Zakažite Vaš probni trening preko tel. 011-3611-949 ili 065-291-00-22 --- Studio Plate, Deligradska 1 (prekoputa McDonalds-a), Slavija.

Dodatne informacije

„Da li Power Plate mogu da koriste dijabetičari?“

Power Plate je takode veoma pogodan za poboljšanje fizičkog stanja dijabetičara, ali tek posle pregleda lekara i njegove dozvole da se osoba sa dijabetesom može baviti fizičkom aktivnošću.

„Kako ljudi koji pate od artritisa mogu vežbati na Power Plate-u?“

Bilo koji oblik vežbanja u kome se izbegava preterano naprezanje obolelih zglobova se preporučuje. Međutim, treba uzeti u obzir određene aspekte, recimo izbegavanje istezanja zglobova i izbegavanje iznenadnih neočekivanih trzaja ili naprezanja. Zbog prirode vežbi koje se izvode na Power Plate®-u, ovo se pokazalo kao veoma pogodan oblik treninga.
Vežbanje na Power Plate®-u može dovesti do smanjenja bola kod onih koji pate od artritisa.

         

„Da li su vibracije na Power Plate-u štetne kao vibracije koje proizvode pneumatske bušilice ili slični alati ?“

Ne, i ne mogu se porediti sa vibracijama nekih drugih  mašina ili alata!    Amplituda vibracija koje proizvode bušilice ide i do nekoliko centimetara dok su na Power Plate-u vibracije na Low rezimu 2 mm, na High 4mm tako da se jačina ne može porediti sa busilicama za beton. Drugo neki radnici koji rade na tim busilicama imaju problema sa zglobovima gornjih ekstremiteta i malim zglobovima prstiju zbog višečasovnog (preko 6 sati, 5-6 dana u nedelji) držanja bušilica u rukama, dok je na Power Plate-u jedan zglob izložen vibracijama od 5 do maksimalno 10 minuta pritom prijatne vibracije na Power Plate-u (na kome se vežba 3-4 puta nedeljno) se ne mogu uporedjivati sa prejakim vibracijama koje proizvode bušilice za bušenje betona.
U Skandinaviji su vršena istraživanja efekta vibracija kod radnika koji u svom poslu koriste alate koji proizvode jake vibracije (bušilice) i pokazalo se da tek nakon 2000 sati konstantnog korišćenja istih može doći do oštećenja malih zglobova prstiju i zglobova ekstremiteta. Ako povučemo paralelu sa tim istraživanjima osoba može teoretski koristiti takkve bušilice svaki dan po deset minuta kroz period od 32 godine a da ne nastanu nikakva oštećenja zglobova. A te vibracije su mnogo jače i sa mnogo većom amplitudom nego kod Power Plate-a. To znaci da se Power Plate i teoretski može koristiti konstantno ceo život.

Najvažnije od svega da je Power Plate dobio odobrenje za korišćenje u rehabilitacionim centrima, sportskim klubovima,  fitnes studijima …

Power Plate® je dobitnik MDD sertifikata  za medicinski proizvod,  što garantuje izvrsnost u proizvodnji ali i učinkovitost sprave u primeni za čitav niz indikacija:

1. Poboljšanje jakosti i snage mišića
2. Gubitak težine
3. Smanjenje celulita
4. Povećanje gustine kostiju
5. Poboljšanje cirkulacije i kardiovaskularne funkcije
6. Poboljšanje fleksibilnosti i raspona pokreta
7. Smanjenje boli
8. Smanjenje incidencije padova kod starije populacije
9. Poboljšanje kvaliteta života

 

 Da li Power Plate® emituje bilo kakvo električno ili magnetno zračenje?

Ne, mašina je mehanička.

Trening sa ličnim trenerom

Pitanja u vezi treninga

Fiziološka pitanja

Opšta pitanja

 

Studio Plate
Beograd / Slavija
Deligradska 1 (prekoputa McDonalds-a)
011/36-11-949
065/291-00-22
info@studioplate.com